Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Piktografika: Patrik Bobergs illustrerade värld

Scroll to Top

To Top

Blogg

Tuggummitanten är här!

Omslag till boken "Tuggummitanten"

 

Nu har boken Tuggummitanten funnits ute i världen ett tag.

Tuggummitanten? – Ja, det är en s.k. kapitelbok som passar för barn i åldrarna 6 – 10 år ungefär (den funkar nog upp i 12-årsåldern för vissa). Det är det första (av förhoppningsvis flera) äventyret med Smygklubben Mommi & Folket.
Författare är fantastiska Åsa-Caroline Salomonsson och jag har gjort omslagsbilden samt ett trettiotal svartvita illustrationer till texten. Boken är utgiven på IDUS Förlag.

Tuggummitanten har fått några fina recensioner och det är vi väldigt glada för.
I BTJ-häftet nr 20 2016 skriver lektör Eva Lexell Törnblom så här:

”Tuggummitanten är första boken om Tyra och hennes bästa kompis Siri, åtta år, som bor i ett litet samhälle och är nyfikna på de udda människorna där. Märkligast är magra Tuggummitanten/…/ I tio korta, rikt illustrerade kapitel, lär vi känna dem bättre och förståelsen växer för det som på ytan kan verka skrämmande/…/
Som helhet är det en mycket angenäm debut av författaren Åsa-Caroline Salomonsson som tar upp svåra ämnen som ätstörning, utanförskap, mobbing och familjekonflikt ur ett mycket naturligt och barnnära perspektiv. Här finns spänning, värme och humor både för högläsning och för den som läst själv i några år.”

Boken har också recenserats på
Bokomaten
Ett liv vid havet

Boken finns att köpa på t.ex. följande ställen på webben:
IDUS Förlag
Adlibris
Bokus

 


Translation: ”Tuggummitanten” is a new childrens book written by Åsa-Caroline Salomonsson and illustrated by me. It is published by IDUS Förlag. In the swedish text above you can find links to a couple of reviews as well as online bookstores that sell the book.

Spara

Submit a Comment